Teriyaki

Ingrediënten (2 pers)

Basis

  • 50gr paprikareepjes
  • 30gr tauge
  • 50gr brocolliroosjes
  • 50gr champignons (in 4 gesneden)
  • 150gr vegetarische roerbakreepjes
  • 150gr rijst
  • afwerking: wit sesamzaad, sojaboontjes, lenteui, kroepoek, gefrituurde uitjes

Ingrediënten saus

  • 70ml sojasaus
  • 70ml water
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 teentje look
  • gember
Teriyaki

Bereiding

  1. Maak de saus
    1. snijd de look in gember in grove stukken
    2. zet een pan op het vuur met water, sojasaus, rijstazijn, look en gember
    3. voeg al roerend de suiker toe
    4. als de saus indikt, kan je de sesamolie toevoegen
    5. als de saus voldoende ingedikt is, kan je de look en gember terug verwijderen
    6. breng op smaak naar keuze met vb. miso
  2. Bak de roerbakreepjes in olie en voeg alle groenten toe tot het vocht is verdampt.
  3. Kook de rijst
  4. Doe de saus bij de groenten en zachtjes doorverwarmen
  5. Meng de lenteuitjes en sojabonen met de rijst
  6. Garneer met wit sesamzaad
  7. Serveer de kroepoek en gefrituurde uitjes apart

Notitie

Smaakt beter indien bereid met een glimlach.