Pasta – Truffel

Ingrediënten (2 pers)

Basis

  • 200gr paccheri pasta
  • 150gr kastanjechampignons (grof gesneden
  • 150gr oesterzwam (in repen getrokken)
  • 100gr groene asperges
  • 50gr ui
  • kruiden (tijm, zout, zwarte peper)
  • witte wijn
  • rucola sla
  • geroosterde pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas

Ingrediënten saus

  • 250ml lactosevrije room
  • 100ml water
  • 15gr zwarte truffeltapenade
  • paddestoelenbouillonpoeder
  • kruiden (zout, zwarte peper)
  • maizena of blanke roux

Bereiding

  1. Bak de paddenstoelen kort en hevig met de ui. Voeg tijm toe en blus af met de witte wijn. Zet dit even apart.
  2. Snij de asperges diagonaal en blancheer ze (enkele minuten in kokend water en nadien afspoelen in ijskoud water)
  3. Maak de saus (zie ingrediënten) en meng op het laatst de paddenstoelen en asperges erdoor.
  4. kook de pasta en meng deze nadien met de saus
  5. vermeng de rucola vlak voor het opdienen onder het gerecht
  6. bestrooi met de rest van de rucola, de pijnboompitten en wat Parmezaanse kaas

Notitie

Smaakt beter indien bereid met een glimlach.