Pasta – Truffel
Ingrediënten (2 pers)
Basis
- 200gr paccheri pasta
- 150gr kastanjechampignons (grof gesneden
- 150gr oesterzwam (in repen getrokken)
- 100gr groene asperges
- 50gr ui
- kruiden (tijm, zout, zwarte peper)
- witte wijn
- rucola sla
- geroosterde pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
Ingrediënten saus
- 250ml lactosevrije room
- 100ml water
- 15gr zwarte truffeltapenade
- paddestoelenbouillonpoeder
- kruiden (zout, zwarte peper)
- maizena of blanke roux
Bereiding
- Bak de paddenstoelen kort en hevig met de ui. Voeg tijm toe en blus af met de witte wijn. Zet dit even apart.
- Snij de asperges diagonaal en blancheer ze (enkele minuten in kokend water en nadien afspoelen in ijskoud water)
- Maak de saus (zie ingrediënten) en meng op het laatst de paddenstoelen en asperges erdoor.
- kook de pasta en meng deze nadien met de saus
- vermeng de rucola vlak voor het opdienen onder het gerecht
- bestrooi met de rest van de rucola, de pijnboompitten en wat Parmezaanse kaas
Notitie
Smaakt beter indien bereid met een glimlach.
Getagged Asperges, Champignons, Pasta, Truffel