Bloemkool uit de oven – aardappeltaart – chimmichurrie

Ingrediënten (4 pers)

voor de bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 500gr mascarpone
  • kruiden (zout, peper, currypoeder, ras el hanout)

voor de aardappeltaart

  • 500gr geschilde aardappel
  • 250ml room
  • 350gr roerbakreepjes
  • 50gr geraspte kaas
  • kruiden (zout, provencaalse kruiden)

voor de chimichurrie

  • look
  • rode peper
  • koriander
  • peterselie
  • basilicum
  • provencaalse kruiden
  • olijfolie
  • zonnebloemolie
  • zout
  • limoensap
Bloemkool uit de oven

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en verwijder het groen.
  2. Stoom de bloemkool voor 20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen.
  3. Meng de mascarpone met de kruiden en smeer de afgekoelde bloemkool er mee in.
  4. Plaats de bloemkool op een bakplaat met bakpapier.
  5. Voor de aardappeltaart: snij de aardappelen in schijfjes en kook ze.
  6. Roer de room, het ei en de kruiden glad en meng hier de aardappelschijfjes door.
  7. Doe de roerbakreepjes in een ingevette ovenschaal en giet er het aardappelmengsel over. Bestrooi met de geraspte kaas.
  8. Zet de bloemkool en de aardappeltaart in de oven en bak ongeveer 45 minuten op 170°.
  9. meng ondertussen alle ingrediënten voor de chimichurrie in een blender en serveer dit in een apart kommetje bij de bloemkool en de aardappelen.

Notitie

Smaakt beter indien bereid met een glimlach.