Teriyaki
Ingrediënten (2 pers)
Basis
- 50gr paprikareepjes
- 30gr tauge
- 50gr brocolliroosjes
- 50gr champignons (in 4 gesneden)
- 150gr vegetarische roerbakreepjes
- 150gr rijst
- afwerking: wit sesamzaad, sojaboontjes, lenteui, kroepoek, gefrituurde uitjes
Ingrediënten saus
- 70ml sojasaus
- 70ml water
- 1 el sesamolie
- 1 el rijstazijn
- 1 el donkere basterdsuiker
- 1 teentje look
- gember
Bereiding
- Maak de saus
- snijd de look in gember in grove stukken
- zet een pan op het vuur met water, sojasaus, rijstazijn, look en gember
- voeg al roerend de suiker toe
- als de saus indikt, kan je de sesamolie toevoegen
- als de saus voldoende ingedikt is, kan je de look en gember terug verwijderen
- breng op smaak naar keuze met vb. miso
- Bak de roerbakreepjes in olie en voeg alle groenten toe tot het vocht is verdampt.
- Kook de rijst
- Doe de saus bij de groenten en zachtjes doorverwarmen
- Meng de lenteuitjes en sojabonen met de rijst
- Garneer met wit sesamzaad
- Serveer de kroepoek en gefrituurde uitjes apart
Notitie
Smaakt beter indien bereid met een glimlach.