Kroatische Cream Puffs
Ingrediënten (12 stuks)
ingrediënten gebak
- 120g ongezouten boter
- 250ml water
- 13gr suiker
- 150gr bloem
- 4-5 grote eieren
- snuifje zout
Ingrediënten vanille vulling
- 500ml (lactosevrije) melk
- 60ml volle room
- 4 eigelen
- 1 pakje vanillesuiker
- 100gr suiker
- vanille-extract
- 120gr bloem
- bloemsuiker voor de afwerking
Bereiding
- Verwarm de oven op 200° en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Doe het water, de boter, het zout en de suiker in een kom en verwarm tot de boter gesmolten is.
- Roer er vervolgens de bloem door met een houten lepel, tot je een deegbal krijgt.
- Blijf het deeg nog zo’n 2 minuten verder doorkoken.
- Laat het deeg afkoelen, en voeg vervolgens met een mixer de eieren 1 voor 1 toe.
- Doe dit deeg in een spuitzak en spuit 12 ronde torentjes op jouw bakplaat.
- Bak dit gedurende 30 minuten af in de oven. Belangrijk om de oven niet te openen in deze tijd, anders zal het gebak niet ‘puffen’.
- Voor de vanillevulling:
- Doe de helft van de melk in een kom, en voeg er de suiker, vanillesuiker, room en vanille-extract aan toe. Warm dit geheel op tot het kookpunt.
- Voeg vervolgens de rest van de melk toe, alsook de eigelen en de bloem. Mix het geheel.
- Blijf mixen en koken tot het geheel dik wordt (dikker dan pudding). Kook dan nog voor 2 minuten en laat dan afkoelen.
- Je kan proeven en op dit punt eventueel nog extra suiker toevoegen.
- Doe de custard in een kom en dek af met plastiekfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens in de frigo.
- Doe de afgekoelde custard in een spuitzak.
- Snijd elk gebakje in 2 en vul het op met de custard.
- Strooi voor het serveren nog wat bloemsuiker over de top.
Notitie
Smaakt beter indien bereid met een glimlach.