Kroatische Cream Puffs

Ingrediënten (12 stuks)

ingrediënten gebak

  • 120g ongezouten boter
  • 250ml water
  • 13gr suiker
  • 150gr bloem
  • 4-5 grote eieren
  • snuifje zout

Ingrediënten vanille vulling

  • 500ml (lactosevrije) melk
  • 60ml volle room
  • 4 eigelen
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 100gr suiker
  • vanille-extract
  • 120gr bloem
  • bloemsuiker voor de afwerking
Kroatische Cream Puffs

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Doe het water, de boter, het zout en de suiker in een kom en verwarm tot de boter gesmolten is.
  3. Roer er vervolgens de bloem door met een houten lepel, tot je een deegbal krijgt.
  4. Blijf het deeg nog zo’n 2 minuten verder doorkoken.
  5. Laat het deeg afkoelen, en voeg vervolgens met een mixer de eieren 1 voor 1 toe.
  6. Doe dit deeg in een spuitzak en spuit 12 ronde torentjes op jouw bakplaat.
  7. Bak dit gedurende 30 minuten af in de oven. Belangrijk om de oven niet te openen in deze tijd, anders zal het gebak niet ‘puffen’.
  8. Voor de vanillevulling:
  9. Doe de helft van de melk in een kom, en voeg er de suiker, vanillesuiker, room en vanille-extract aan toe. Warm dit geheel op tot het kookpunt.
  10. Voeg vervolgens de rest van de melk toe, alsook de eigelen en de bloem. Mix het geheel.
  11. Blijf mixen en koken tot het geheel dik wordt (dikker dan pudding). Kook dan nog voor 2 minuten en laat dan afkoelen.
  12. Je kan proeven en op dit punt eventueel nog extra suiker toevoegen.
  13. Doe de custard in een kom en dek af met plastiekfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens in de frigo.
  14. Doe de afgekoelde custard in een spuitzak.
  15. Snijd elk gebakje in 2 en vul het op met de custard.
  16. Strooi voor het serveren nog wat bloemsuiker over de top.

Notitie

Smaakt beter indien bereid met een glimlach.