Dubrovacka Rozada
Ingrediënten (2 pers)
Basis
- 1 groot biologisch ei
- 1 EL suiker
- citroenschil
- 1 TL vanillesuiker
- rozenwater
- 1 DL melk
- 40g suiker voor karamel
- 1 ovenvaste ronde kom / vorm
- 1 bakplaat

Bereiding
- Smelt de suiker voor de karamel in een pannetje op een laag vuur. Van zodra je een goudbruine kleur krijgt en de karamel ruikt, bekleed je hiermee de randen en de bodem van de rozetvorm.
- Kook de melk en voeg hier een EL suiker aan toe, alsook de vanillesuiker en een beetje geraspte citroenschil.
- Laat de melk afkoelen en voeg er een losgeklopt ei aan toe, alsook een klein beetje rozenwater.
- Giet alles door een fijne zeef en giet dit vervolgens in de rozetvorm.
- Vul een bakplaat met water. Zet de rozetvorm er middenin en plaats die in de voorverwarmde oven. Dit mag gedurende 1u15 bakken op 160°
- De rozet is klaar als er met een houten stokje in wordt geprikt en er geen mengsel blijft hangen.
- Koel af door een nacht in de koelkast te laten staan, met een diep bord afgedekt.
- De volgende dag draai je alles om, zodat de rozet uit de vorm valt en de karamel er heerlijk over heen stroomt.
Notitie
Smaakt beter indien bereid met een glimlach.